Bulletin svazu

Na letošním 1. celorepublikovém testování členů STM v taekwondu ITF zvítězilo STM jižní Morava

26. 4. 2022 Marek Lazor

Poslední dubnový víkend, 23. až 24. dubna 2022, patřil v Ostravě opět taekwondu ITF, kdy se v atletické hale v Ostravě Vítkovicích uskutečnilo 1. kolo celorepublikové testování členů všech šesti Středisek talentované mládeže Českého svazu taekwon‑do ITF.

Tento sportovní projekt, který dříve dlouhodobě podporovalo nejprve MŠMT ČR a nyní Národní sportovní agentura, umožnil, že se tohoto testování mladých talentů mohlo zúčastnit 194 nominovaných členů všech šesti středisek talentované mládeže (Praha I, Praha II, střední Čechy, jižní Čechy, Jižní Morava a severní Morava). Nejvíce, 58 mladých talentů přivezlo STM Praha II. To si také dalo za úkol obhájit vítězství z minulých let.

Po tradiční sobotní dopolední registraci, vážení a obědu začalo testování žáků. Mladší žáci a žákyně a starší žáci a žákyně začali týmovými sestavami a postupně se předvedli i individuálních disciplínách včetně sportovního boje a speciálních technik. Vše probíhalo podle předběžného časového harmonogramu a těsně po 17 hodině tak bylo možné předat poháry za nejlepší výkony 1. kola testování v žákovských věkových skupinách. Poháry si nakonec odnesli:

Mladší žák: David Krupa, STM Severní Morava (3–0–0)
Mladší žákyně: Nikol Huppertová, STM Jižní Morava (2–1–0)
Starší žák: Matyáš Pastrňák, STM Severní Morava (2–0–1)
Starší žákyně: Trčková Eliška, STM Jižní Morava (3–0–0)

V neděli 24. dubna 2022 přišla na stejném místě řada na testování všech mladších i starších juniorů a juniorek. Vzhledem k tomu, že se testování mohli zúčastnit také mladší juniorští reprezentanti ČR v taekwondu ITF, objevila se většina z nich v neděli na tatami a na předváděných výkonech to bylo vidět. K vidění bylo mnoho velmi zajímavých zápasů, a to nejen přímo v atletické hale, ale pomocí on-line přenosů z jednotlivých ringů i na svazovém YouTube kanálu.

Díky práci všech rozhodčích se i celá neděle držela časového harmonogramu, a ještě něco málo před plánovaným časem se mohlo začít předávat poháry nejlepším juniorům 1. kola celorepublikového testování:

Mladší junior: Lukáš Sekera, STM Střední Čechy (2–1–0)
Mladší juniorka: Masha Niemykina, STM Praha II (3–0–0)
Starší junior: Kamil Švehla, STM Jižní Čechy (1–1–0)
Starší juniorka: Kateřina Ficková, STM Jižní Čechy (2–0–0)

Na samém závěru bylo zveřejněno pořadí jednotlivých STM po skončení 1. kola celorepublikového testování STM, kde čekalo na všechny velké překvapení. STM Jižní Morava, které překvapilo již v loňském roce ziskem 2. místa, dokázalo v letošním roce vůbec poprvé zvítězit.

Pořadí po 1. kole celorepublikového testování :

1. STM Jižní Morava, (15 zlatých, 11 stříbrných a 20 bronzových medailí)
2. STM Jižní Čechy, (15 – 9 – 6)
3. STM Praha II, (13 – 18 – 29)
4. STM Severní Morava, (12 – 7 – 16)
5. STM Praha I, (9 – 11 – 23)
6. STM Střední Čechy, (5 – 5 – 9)

Letošní 2. kolo proběhne 15. až 16. října 2022 ve sportovním centru ČUS v Nymburce, kde budou na samém konci vyhlášeny 3 nejúspěšnější STM letošního roku.

Podívejte se také na videosestřih z průběhu tohoto testování, které pro Vás opět připravil člen svazového media týmu Alexandr Mach:

Marek Lazor

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI