Bulletin svazu

Svazový kurz Fyziologie pohybu pro boj i zdraví proběhl opět v Brně

21. 6. 2022 Marek Lazor

18. – 19. června 2022 se uskutečnil v Brně poslední svazový předprázdninový trenérský kurz, který byl tentokrát zaměřen na Fyziologii pohybu pro boj i zdraví.

Třicítka taekwondistů všech věkových skupin z celé České republiky cvičila po oba dva dny v tělocvičně školy taekwonda Brno pod vedením všem dobře známého Mgr. Martina Svitka (5. dan), který je svou profesí právě fyzioterapeut.

Celý kurz byl rozdělen na jednotlivé bloky, které se postupně věnovaly cvičení s určitou lidskou partií. Probrány byly kýčel, ruka, břicho, noha, koleno a lopatka. Zmíněna byla také metoda léčení akutního zranění – Peace and Love.

V sobotu večer se účastníci kurzu navíc připojili pomocí platformy Zoom na školení Českého antidopingového výboru na téma Základy antidopingu a antidopingová kontrola, které probíhalo na soustředění státní reprezentace ČR v taekwondu ITF v Brandýse na Labem.

Jsme rádi, že o tyto kurzy je stále větší zájem kapacita bývá hned zaplněna. Protože jsou tyto svazové kurzy stále potřebné, a to nejen pro naše instruktory a trenéry, v blízké budoucnosti jistě připravíme další.

Marek Lazor

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI