Bulletin svazu

Velmi úspěšný 1. online mezinárodní technický seminář ITF vedený velmistrem Hwang Ho‑jongem

10. 2. 2021 Petr Pařík

Mezinárodní federace taekwonda (ITF) povolila u příležitosti blížícího se 55. výročí založení ITF Českému svazu taekwon‑do ITF uspořádat online mezinárodní technický seminář v taekwondu ITF.

Vedení semináře se ujal osobně korejský velmistr Hwang Ho‑jong (9. dan) společně se svými asistenty, mistrem Martinem Zámečníkem (7. dan) a mistrem Ondřejem Vrábelem (7. dan).

Vlastní dvoudenní seminář pak proběhl od 6. do 7. února 2021 na online platformě Zoom a pro účastníky byl také o celou dobu vysílán záložní online stream na YouTube kanálu.

Semináře se zúčastnilo 89 účastníků z celého světa. Mimo pořádající zemi se semináře zúčastnilo nejvíce studentů, instruktorů, mistrů i velmistrů taekwonda ze Španělska, Velké Británie, Malajsie, Irska nebo Kanady.

Jsme velmi rádi, že jsme na semináři mohli přivítat také účastníky z USA, Austrálie, Chorvatska, Kypru, Finska, Norska, Hong Kongu, Maďarska, Jamajky, Jižní Koreje, Polska, Singapuru, Švýcarska a JAR.

Bylo nám ctí na semináři přivítat také velmistra Wayna Browna z Velké Británie i velmistra Fook Chee Tama z Austrálie.

První části mezinárodního semináře sobotu dopoledne se v rámci národního semináře zúčastnilo v roli diváků také více jak 600 českých studentů a instruktorů taekwonda.

Pro všechny účastníky mezinárodního technického semináře bylo připraveno celkem 9 hodin výuky taekwonda, ve které velmistr Hwang Ho‑jong vysvětlil mnohé z teorie taekwonda, teorii síly, odprezentoval se svými asistenty všech 24 technických sestav taekwonda ITF a vysvětlil také systém výuky boje.

Podívejte se na krátké video z průběhu semináře:

Věříme, že všichni účastníci mezinárodního technického semináře si z něj odnesli mnoho nových informací nebo utvrzení, že jejich technika je správná, společně s nevšedním zážitkem online vysílání do celého světa.

V současné době již Český svaz taekwon‑do ITF společně s velmistrem Hwang Ho‑jongem usilovně připravují další mezinárodní akci, a to online Mezinárodní instruktorský kurz ITF, který se uskuteční v podobném formátu od 20. do 21. března 2021. Podrobné informace přineseme v nejbližší době a jsme rádi, že se na tento kurz hlásí zájemci z celého světa již nyní.

Těšíme se na online setkání opět již za měsíc, v samý předvečer 55. výročí založení ITF a věříme, že v srpnu se pak uvidíme již skutečně naživo na Mistrovství světa 2021 v taekwondu ITF v Číně.

Ing. Petr Pařík, Ph.D.
vedoucí Technického oddělení

MEDIÁLNÍ
PARTNEŘI